Hardlooptips

De grootste marathons ter wereld

Voor de echte hardloop fanaten is het lopen van een marathon een echte droom. Makkelijk is dit zeker niet. De totale lengte is immers meer dan 42 kilomter. Om een marathon te voltooien zul je dus afgetraind voor de dag moeten komen. Krijg je het echter voor elkaar dan voelt dat toch als een soort van eeuwige roem. In Nederland zelf zijn er verschillende marathons om aan mee te doen.

Om niets aan het toeval over te laten is het belangrijk de juiste uitrusting te hebben. Goede schoenen en fijne kleding mogen hier niet bij ontbreken. Omdat je een zware inspanning voor de boeg hebt wil je geen last hebben van je kleding of schoeisel. Gelukkig kun je online en in de winkel op veel plaatsen terecht voor geschikte kleding. Net als voor kinderkleding bij kidsbrandstore.nl zijn er meerdere webshops die goede spullen verkopen. Zo is het uitlopen van een marathon letterlijk weer een stapje dichterbij.

Wil je nog verder gaan dan een Nederlandse marathon? Dan zijn er een aantal in het buitenland die een grootse naam hebben. Het is dan ook een ware eer om er eens een keer aan mee te doen. Dit zijn een aantal van de grootste marathons met de meeste deelnemers.

Marathon van New York

Om in New York te lopen is uiteraard geweldig. Met een stad van miljoenen op de achtergond zal de ervaring nog veel intenser zijn dan die sowieso al is. Er doen over het algemeen meer dan 50000 mensen mee. De New York Marathon wordt steevast gehouden in oktober.

Marathon van Londen

De grootsheid van een stad als Londen wordt des te meer duidelijk wanneer een evenement als een marathon gehouden wordt. Ieder jaar gebeurd dit in april. Er zijn dan een kleine 40000 lopers die proberen de tocht te volbrengen.

Marathon van Tokio

Een andere optie, die misschien wat minder mensen zullen doen, is het lopen van een marathon in Japan. In de grootste stad van het land kun je ieder jaar in februari met rond de 35000 andere lopers aan de uitdaging beginnen.

Marathon van Parijs

Net als in Londen is ook in april de marathon van Parijs. De grootste stad van Frankrijk trekt elke editie vaak nog net iets meer deelnemers dan in de Engelse hoofdstad het geval is.

Een goede optie voor iemand die eens mee wil doen aan één van deze evenementen is het boeken van een marathonreis. Er zijn gespecialiseerde organisaties die dergelijke reizen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je zelf minder hoeft te regelen. Hierdoor kun je jezelf volledig focussen op wat er echt toe doet, namelijk het uitlopen van de marathon zelf. Je zult hier allee energie al hard genoeg voor nodig hebben.

ashe