Hardloop uitrusting

Veiligheid staat voorop

Hardlopen is een sport die ten alle tijde beoefend kan worden. Ieder jaargetijde heeft zijn charme, en ook elk tijdstip op de dag heeft zo zijn voor- en nadelen. Kies je er echter voor om in het donker te gaan rennen, of bij slecht weer, houdt er dan rekening mee dat je aan het verkeer deelneemt. Dit brengt dus met zich mee dat je goed zichtbaar dient te zijn. In tegenstelling tot een verkeersdeelnemer met een fiets, scooter of auto, ben jij als hardloper niet automatisch voorzien van reflecterende onderdelen of verlichting. Het is dus van groot belang dat je hier zelf voor zorgt.

Reflectiemateriaal

Voorzie je lichaam op zijn minst op verschillende plaatsen van reflecterend materiaal. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het dragen van een veiligheidsvest, een jas met reflectiestrepen en schoenen met reflecterende segmenten. Op deze manier weerkaatst de verlichting van naderend verkeer op dit reflecterende materiaal, en ben je in ieder geval al stukken beter zichtbaar.

LED verlichting

Nog beter is het toevoegen van LED verlichting aan je standaard hardloopuitrusting. Dit biedt nóg meer zichtbaarheid in allerlei weersomstandigheden. Denk hierbij aan pols- en enkelbanden met LED verlichting.

ashe