Hardlooptips

Let hierop bij het uitkiezen van je hardloopschoenen

Hardlopen is een laagdrempelige en fijne manier om in vorm te blijven. Natuurlijk wil je deze sport zonder blessures en met steeds betere resultaten uitoefenen. Het uitkiezen van het juiste paar hardloopschoenen is daarbij een belangrijke stap welke jouw trainingssessies kan maken of breken. Lees hier hoe je bij webshop aimnsportswear.nl de perfecte hardloopschoenen kunt vinden.

Kies de juiste maat

Misschien heeft je moeder je dit trucje vroeger geleerd maar ben je het vergeten, maar het kan evengoed zijn dat je hier nog nooit van hebt gehoord en je geen idee hebt hoe je de juiste maat bepaald. Zet je voet in de schoen en duw je langste teen – vaak, maar niet altijd, je grote teen) – tegen de voorkant aan. Kun je nog net je duim tegen de achterkant van de schoen zetten? Dan heb je jouw perfecte maat gevonden.

Kies kwaliteitsmerken

Als je op webwinkels als aimnsportswear.nl zit te kijken zal je goedkopere schoenen van onbekende merken vinden. Dit kan een goede keuze zijn wanneer je net begint met hardlopen of een beperkt budget hebt. Over het algemeen zijn de hardloopschoenen van bekendere merken echter nagenoeg altijd hun geld waard, gezien ze met meer research en uit betere materialen zijn vervaardigd. Van een degelijke schoen van Nike, Quechua, Reebok of Adidas zal je simpelweg meer en langer plezier hebben.

Kijk naar de pasvorm van jouw voeten

De ene voet is de andere niet. Denk jij dat je standaard voeten hebt maar ondervind je toch pijn bij het hardlopen? Het zou kunnen dat je de verkeerde schoenen draagt en je eigenlijk een model met afwijkende pasvorm nodig hebt. Kom erachter of jouw voeten extra smal zijn, je platvoeten hebt of dat je jouw voeten op een afwijkende manier neerzet bij het lopen. Voor elk van deze speciale behoeftes is een bijpassende schoen te vinden.

Kies schoenen passend bij jouw loopstijl

Er zijn verschillende soorten hardloopschoenen op de markt. Sommigen zijn geschikt voor de meeste hardlopers, terwijl anderen speciaal zijn ontworpen voor een bepaalde categorie hardlopers. Wanneer je bijvoorbeeld zo snel mogelijk wilt kunnen sprinten, kies dan bij voorkeur schoenen met een laag gewicht. Ga je juist lange afstanden lopen? Dan is een hogere schoen welke de voeten goed ondersteunt de verstandigste keuze. Wanneer je tot slot graag op ruig terrein loopt, kun je bij aimnsportswear.nl het beste schoenen bestellen met voldoende demping.

ashe