Hardlooptips

Na een training

Vier het

Wanneer je jouw hardlooptraining hebt volbracht mag je best trots zijn op jezelf. Door jezelf op deze manier te belonen creëer je een extra stimulans en de zin om de volgende training met goede moed te starten. Zelfs als je hardloopsessie een keer niet helemaal ging zoals je had gehoopt, mag je alsnog trots zijn dat je het in ieder geval hebt geprobeerd. Je bent immers de deur uitgegaan en je hebt jezelf uitgedaagd.

Vocht en voedingsstoffen aanvullen

Na een training ben je flink wat vocht en voedingsstoffen verloren. Wanneer je direct na je training een glas water met een scheutje bietensap drinkt, komen de voedingsstoffen super snel aan op de plek van bestemming. Dit komt omdat je bloed na het trainen nog een tijdje sneller stroomt.

Het eten van een schaaltje kwark met banaan en wat muesli kan eveneens enorm goed doen. Hierin zitten flink wat eiwitten, koolhydraten, magnesium, natrium en kalium. Dit gaat je absoluut helpen snel te herstellen!

Rust uit!

Voldoende rust tussen je trainingen is van groot belang, maar met name direct na je training is ontspanning essentieel. Heb je in de ochtend getraind en moet je daarna werken? Leg dan op zijn minst je benen eventjes omhoog wanneer dit mogelijk is.

ashe